nieuws

Multiplex houdt perron Gilze-Rijen bij elkaar

bouwbreed Premium

Het middenperron van het station Gilze-Rijen wordt bij elkaar gehouden met constructies van platen multiplex

Ze liggen in omgekeerde L-vorm op en over de rand van het perron. “Een deel van het voegwerk van de gemetselde wanden is losgeraakt, waarschijnlijk door de vorst van afgelopen winter”, zegt Rob Hageman, woordvoerder van ProRail, eigenaar van het perron. “We hebben het op Koninginnedag geconstateerd en meteen noodreparaties verricht. De platen multiplex voorkomen dat losgeraakte bakstenen op het spoor terecht komen.” In de eerste week van juni krijgt het perron een opknapbeurt. Het metselwerk wordt dan vervangen door betonnen perronwanden. Volgens Hageman komt het probleem elders in Nederland niet voor.

Reageer op dit artikel