nieuws

Liggers voor spoorviaduct Zevenaar

bouwbreed

Zevenaar- Strukton Infratechnieken werkte dit weekend aan de aanleg van een nieuw wegviaduct over het spoor in Zevenaar

Met hulp van een 500 tons kraan werden zaterdag in totaal zes liggers van meer dan 33 meter lang gelegd. De randliggers wegen 75 ton, de vier tussenliggers 72 ton. Het plaatsen van de liggers ging sneller dan verwacht. Strukton begon om negen uur en rond half een lagen de elementen op hun plek. Ook het vullen, aangieten en afspannen verliep vlot. Zondag om half vier was Strukton klaar, twee uur eerder dan gepland. Het werk is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Zevenaar, maar verliep gecoördineerd met de werkzaamheden die ProRail verricht aan het traject Zevenaar-Winterswijk. Daarvoor werd het treinverkeer vijf dagen stilgelegd. De nieuwe brug over het spoor verbindt de bedrijventerreinen 7Poort en Hengelder. Als het viaduct gereed is, worden de aanvoerwegen aangelegd. Die moeten begin 2011 gerealiseerd zijn.
Foto: APA/Frans Ypma; tekst: APA

Reageer op dit artikel