nieuws

Impuls voor winkelcomplex in Enschede

bouwbreed Premium

Het complex De Zuidmolen in Enschede krijgt een forse impuls door er vier bouwlagen aan toe te voegen en het winkelcentrum te renoveren. Het plan van de beheerder, CV in Nood, is begroot op 15 tot 20 miljoen euro.

De gemeente, de huurders en particuliere beleggers zijn enthousiast. Met de verbouwing wil de beheerder de ingezakte beleggingswaarde van het complex verhogen.
Butzelaar en Van Son Architecten is bezig met een voorlopig ontwerp en een nog anoniem te blijven constructeur onderzoekt of de optopping financieel-technisch mogelijk is. De bedoeling is om in de vier bouwlagen woonruimte te realiseren voor licht-zorgbehoeftigen en studenten. Deze doelgroep zit op gunstige afstand van het Medisch Spectrum Twente en de Saxion Hogeschool.
De gesloten zuidgevel van het winkelcentrum wordt opengemaakt en er komt horeca bij het complex om het gebouw aantrekkelijker te maken.
Bovendien krijgt het complex meer ingangen dan nu het geval is.
De beheerder hoopt voor de zomer het definitief ontwerp aan te kondigen. Daarna kan het project zo snel mogelijk worden aanbesteed.

Reageer op dit artikel