nieuws

Houtgebruik kruipt uit het verdomhoekje

bouwbreed

Door de opkomst van beton en staal is hout als materiaal in funderingen teruggedrongen tot niches als de kassenbouw

Maar het nieuwe aanbod van tropische houtsoorten en het milieuvriendelijke karakter van het materiaal rechtvaardigen volgens SHR een rehabilitatie. Het houtonderzoeksinstituut uit Wageningen organiseert daarom in juni een tweedaagse praktijkcursus over houten heipalen en hout in de weg- en waterbouw. De cursus vindt in Rotterdam plaats, ook een stad op palen, aldus houtonderzoeker Rene Klaassen van SHR, al heeft Amsterdam de naam. Door het bombardement van Rotterdam in 1940 deed zich de unieke mogelijkheid uitvoerige inspecties uit te voeren aan houten funderingen.
Behalve lezingen en uitleg over eurocode 5 vinden er ook excursies plaats. De tweedaagse cursus moet tevens de onbekendheid wegnemen bij constructeurs om te rekenen met hout.www.shr.nl

Reageer op dit artikel