nieuws

Homburg ziet begin van herstel vastgoedmarkt

bouwbreed

Vastgoedmagnaat Richard Homburg ziet het begin van een verbetering van de vastgoedmarkt

Dat zei de topman van het naar hem genoemde bedrijf gisteren in een toelichting op de resultaten over het eerste kwartaal.
De vastgoedbranche is hard geraakt door de financiële crisis. Eerder opgelopen vastgoedwaardes zijn weer hard gedaald en door de recessie staan de huurinkomsten onder druk.
“We beginnen verbetering te zien in de vastgoedmarkten. De Canadese vastgoedmarkt bleef gezond.” Een zorgpunt is wel de fluctuatie van valutakoersen. Door de daling van de euro de afgelopen maanden stonden de inkomsten onder druk.
De inkomsten uit verhuur daalden ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder met 11,5 procent tot 71,3 miljoen Canadese dollar (55,9 miljoen euro). Meer nog dan het valuta-effect speelde een faillissement van een huurder in Duitsland hierbij een rol. De nettowinst bedroeg 17,8 miljoen Canadese dollar, tegen 5,5 miljoen Canadese dollar een jaar eerder.

Reageer op dit artikel