nieuws

Hochtief haalt stroef voor 3,4 miljard euro werk binnen

bouwbreed

Hochtief heeft in de eerste drie maanden van het jaar voor 930 miljoen euro minder aan opdrachten binnengehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling wordt vooral veroorzaakt door het verschuiven van geplande grote projecten.

De bouwer uit Essen schreef in het eerste kwartaal voor 3,45 miljard euro nieuw werk in het orderboek bij. Vorig jaar was de oogst nog 4,38 miljard euro. De afname komt sterk voor rekening van uitstel bij projecten in Azië en Australië. Ook uit de Duitse thuismarkt kwam minder werk los. Volgens Hochtief is de achterstand in april grotendeels weer ingelopen.
Het concern realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 4,45 miljard euro. De bouwprestatie steeg ten opzichte van begin 2009 met een fractie. De winst daalde met 11,8 procent tot 34,1 miljoen euro. Hochtief Europe slaagde erin het verlies aan hoogbouwprojecten ruimschoots te compenseren met infrawerk. Een tegenvaller was dat vanwege de strenge winter niet op alle projecten goed kon worden doorgewerkt. De grootste opdracht die in Duitsland werd geaccepteerd, betreft in Duisburg het ombouwen van monumentale pakhuizen tot het archief van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In aansluiting op de beschermde panden is 150 meter aan nieuwbouw nodig. Hochtief Europe haalde in Polen enkele aantrekkelijke opdrachten voor de bouw van luchthavens binnen.
Het ontwikkelingsbedrijf Hochtief Real Estate had op 31 maart 24 projecten omhanden, gezamenlijk goed voor 958 miljoen euro aan investeringen. De helft van de activiteiten is inmiddels ondergebracht bij beleggers.

Reageer op dit artikel