nieuws

Handelaren bellen wat vaker

bouwbreed Premium

Alsof de prijzen op voorjaarsvakantie zijn

Nauwelijks valt enige rimpeling te bespeuren. Toch zit er volop spanning in de markten voor grondstoffen.
Per regio zijn bij vuren en hardhout kleine verschuivingen. Over het algemeen echter heerst rust. Sneller dan voorheen krijgen de indieners van offertes hun antwoorden. Vaker ook stoppen de leveranciers tijd in een belletje met een navraag over de aanbieding. Zelfs bij kleine opdrachten rinkelt de telefoon. De toename van de klantcontacten kan helpen de verhoudingen te verbeteren. Als de leveranciers maar geen trekjes krijgen van op hol geslagen veldpredikers.
De prijzen van betonstaal zijn ongewijzigd. Geen verrassing natuurlijk. De prijzen wijzigen doorgaans aan het begin of einde van de maand. Balkstaal kreeg afgelopen week een kleine correctie. Sommige handelaren wachten even af wat hun collega’s doen en passen zich dan aan.
De prijzen van koper, aluminium, lood en zink zijn een fractie gedaald. Heel onopvallend. Eigenlijk had het niveau iets omhoog gemoeten, vanwege het wegzakken van de euro. De stijging is tenietgedaan door het internationaal afnemen van de vraag. De beleggers, zeg gerust speculanten, rekenen niet langer op snelle prijsstijgingen en kopen uiterst voorzichtig in.
De afzet van zand en grind valt tegen. De prijzen daalden daardoor respectievelijk 3 en 2 procent. De vraag uit de nieuwe infraprojecten moet later in het jaar loskomen.
De prijzen van kunststoffen zijn stabiel. De stijging is tot stilstand gekomen na de toename van 5 procent in april.
(NBI)

Reageer op dit artikel