nieuws

Geen woningen maar whisky in noorden van Nijmegen

bouwbreed Premium

In een voorlopige voorziening stelt de Raad van State whiskystoker Toorank, die bezwaar maakt tegen het bestemmingsplan Groot Oosterhout in Nijmegen-Noord, in het gelijk

In een straal van 300 meter ten zuiden van Toorank mag niet gebouwd worden. Daarom moeten enkele tientallen woningen uit het plan worden geschrapt. Toorank en antiekgroothandel Strydhagen spanden een zaak aan tegen de provincie Gelderland omdat ze vreesden dat ze door de geplande woningbouw hun bedrijfsactiviteiten zouden moeten staken. Toorank heeft een vergunning om whisky te stoken en wil daar in de toekomst gebruik van maken. De uitspraak van de Raad van State maakt dat voorlopig mogelijk, maar er loopt ook nog een bodemprocedure over het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel