nieuws

Extra schepen Hochtief voor bouw in diep water

bouwbreed

Hochtief ziet nieuwe kansen in de waterbouw. In het vizier van de aannemer uit Essen zijn vooral windparken op zee.

“Hochtief heeft op zee al meerdere windkrachtinstallaties gebouwd”, bracht bestuursvoorzitter Herbert Lütkestratkötter gisteren op de vergadering van aandeelhouders in herinnering. Om op grotere waterdiepten te kunnen bouwen en aan de toenemende eisen voor de bouw van windparken te voldoen, laten we speciale vaartuigen bouwen.”
In Hamburg werd vorige week Hochtiefs hefeiland Thor ten doop gehouden. Het gevaarte met 80 meter lange benen kan werken op waterdiepten tot 50 meter. De vaste kraan van het eiland heeft een capaciteit van 500 ton.
“Onze kennis in het segment waterbouw zullen we verder uitbreiden”, zegt Lütkestratkötter. “Met Beluga Shipping, een specialist in het vervoer van zware goederen en bijzondere projecten, ontwerpen we momenteel de bouw van specialistische schepen. De opdracht tot de bouw kan binnenkort worden gegeven, omdat de gesprekken over de chartercontracten goed opschieten.”
De topman van Hochtief looft de wijze waarop in zijn concern het concept ‘Eén dak – alle oplossingen’vruchten afwerpt. Binnen de onderneming wordt actief gezocht naar mogelijkheden om, waar ook ter wereld, delen van het bedrijf te laten samenwerken. Het orderbestand van Hochtief Europe bestaat al voor 17 procent uit werk van zustermaatschappij Concessies. Eenzelfde laken een pak bij Services, dat 16 procent van zijn opdrachten bij Concessies ophaalt.

Luchthaven

De vroegere BAM-dochter en infraspecialist Flatiron trekt in Amerika samen op met b&u-bouwer Turner. Al twee keer haalde het duo een opdracht binnen voor een uitbreiding van een luchthaven. De belangrijkste opdracht die Flatiron in portefeuille heeft, is de bouw van de Port-Manbrug in Vancouver, een werk van anderhalf miljard euro.
Om de infrapoot in de Verenigde Staten te versterken heeft Hochtief voor 42,3 miljoen euro de New Yorker aannemer E.E. Cruz gekocht. Het bedrijf realiseerde vorig jaar met 250 medewerkers een omzet van 107,7 miljoen euro.
Hochtief is het jaar gestart met een orderboek ter waarde van 35,6 miljard euro. Op een omzet van 18,2 miljard behaalde de onderneming een winst van 195,2 miljoen euro. Lütkesträtkotter rekent voor dit jaar op een lichte daling van de winst bij een vrijwel gelijkblijvende omzet.

Reageer op dit artikel