nieuws

Duurzaamheid steeds vaker beslissend

bouwbreed

Bouwbedrijven die weinig doen aan duurzaam bouwen, hebben minder kans op nieuwe opdrachten. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau KPMG onder honderd bouwbedrijven uit dertig landen.

Een meerderheid van de onderzochte bouwbedrijven merkt dat te weinig aandacht voor duurzaam bouwen steeds vaker betekent dat opdrachten niet binnengehaald worden. Door duurzaam te bouwen hopen de meeste bouwers op een innovatief en maatschappelijk bewust imago. Ook hopen bedrijven daardoor bij opdrachtgevers hoger op de lijst met voorkeursbouwbedrijven te komen.
De opdrachtgevers hebben volgens de bouwers vooral oog voor de commerciële kant van duurzaamheid. Ze willen volgens KPMG vooral een winstgevend en kostenefficiënt constructieproces en een energie-efficiënt gebouw.
Dat duurzaamheid vaker beslissend wordt bij gunning, blijkt bijvoorbeeld uit de CO2-prestatieladder van ProRail.

Reageer op dit artikel