nieuws

Doorbraak stationskwartier Weert

bouwbreed

Projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling, de gemeente Weert en corporatie Wonen Weert hebben gisteren overeenstemming bereikt over sloop en nieuwbouw in het stationskwartier

De totale investering bedraagt 32 miljoen euro.
Over dit plan wordt al tientallen jaren gesproken, maar steeds kwam er iets tussen. Uiteindelijk vond het Bouwfonds Wonen Weert als partner. Na sloop van een aantal bestaande panden begon aannemer Meulen in december in het stationskwartier met de bouw van 112 koop- en huurwoningen en appartementen, 2600 vierkante meter winkelruimte en 202 parkeerplaatsen in een tweelaagse parkeergarage. Oplevering is eind 2012.
Wonen Weert investeert door de aankoop van 77 appartementen zo’n 14 miljoen euro in het project. De gemeente koopt 77 parkeerplaatsen. Daarnaast verkoopt het Bouwfonds twintig appartementen en vijftien stadswoningen. Het appartementengebouw kent huur- en koopgedeelten in verschillende prijsklassen.

Reageer op dit artikel