nieuws

Zeeuwse werklozen leren schilderen

bouwbreed

Om het tekort aan schilders in Zeeland en West-Brabant tegen te gaan is het Vakcentrum Schilderen Zuid-West onlangs gestart met een traject waarin achttien werkloze Zeeuwse jongeren tussen de 23 en 27 jaar versneld worden opgeleid tot schilder

Normaal duurt de opleiding 24 maanden, in dit traject is dat 14 maanden.
De opleiding wordt betaald door de gemeente Goes en de bedrijfstak zelf. “Wij hebben geen last van de recessie”, zegt directeur A. Vijfhuize. Ook de zestig reguliere mbo-leerlingen die het Vakcentrum in dienst heeft, zijn de afgelopen winter voortdurend aan het werk geweest. Dat de leerling-schilders in Zeeland en West-Brabant gemakkelijk geplaatst kunnen worden heeft volgens Vijfhuize niet alleen te maken met de vergrijzing, maar ook met de aard van het werk in de regio.
De schilders moeten het vooral hebben van onderhoud en dat gaat ook in deze periode gewoon door. In het voorjaar van 2011 kunnen de achttien jongeren gediplomeerd aan de slag.

Reageer op dit artikel