nieuws

Vijf kanshebbers voorRotterdamse luchtbrug

bouwbreed Premium

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft op de uitgeschreven Ideeënprijsvraag Oogbrug 64 inzendingen ontvangen en daaruit vijf genomineerd

Tot de kanshebbers behoren Bint Architecten uit Den Haag, de Rotterdamse bureaus Cimka en De Organisatie, StudiOzo te Voorschoten en het Amsterdamse Mens als Maat. Of het ontwerp ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd is nog niet zeker.
Door de toenemende samenwerking tussen het Oogziekenhuis Rotterdam en Koninklijke Visio aan de Schiedamse Vest willen de organisaties een luchtbrug tussen de gebouwen realiseren. Tussen beide gebouwen ligt een straat van enkele meters breed, maar er is geen directe, interne verbinding. Voor deze kleine, gecompliceerde opgave werd daarom een prijsvraag onder jonge architecten uitgeschreven. De winnaar wordt op 28 april bekendgemaakt. Aan de eerste drie prijzen zijn geldbedragen verbonden.

Reageer op dit artikel