nieuws

Temmink Infra heeft recht op schadevergoeding van Raalte

bouwbreed

Eerder stelde de Zwolse rechtbank al vast dat Raalte fouten heeft gemaakt in het aanbestedingsproces en zodoende Temmink schade heeft berokkend


Temmink dong in 2004 met zes andere bedrijven mee naar de opdracht voor het ontwerp, aanleg en eventueel onderhoud van een drukriolering in het buitengebied van de gemeente. Het werk werd uiteindelijk gegund aan KWS, terwijl Temmink voor 1,5 miljoen euro lager inschreef dan de Volker Wessels-dochter.
Temmink liep het werk mis omdat de kwaliteit van zijn projectplan volgens Raalte te wensen over liet. Bovendien zou de infrabouwer in zijn prijs voor het onderhoud geen rekening hebben gehouden met de kosten voor vervangingen van onderdelen.
Ingenieursbureau Witteveen + Bos, dat werd ingeschakeld om het offertetraject van de gemeente te onderzoeken, oordeelde in 2005 dat Temmink weinig te verwijten viel.
De rechtbank volgde die conclusie in 2007, net als het hof nu. Hoe hoog de schadevergoeding voor Temmink uitvalt, is nog niet bekend. De gemeente reserveerde eerder een bedrag van zes ton. De onderneming uit Oldenzaal liet zich al eens ontvallen dat ze liever nieuwe orders van Raalte krijgt dan een geldbedrag.

Reageer op dit artikel