nieuws

Spouwisolatiesysteem aangepast voor beton

bouwbreed

Rockwool heeft zijn spouwisolatiesysteem 433MAXX aangepast voor binnenspouwbladen van beton

Tot nu toe was het systeem bedoeld voor kalkzandsteen binnenspouwbladen. Het systeem bestaat uit een spouwanker en spouwplaat van steenwol. Het anker wordt vastgeschroefd met een roestvaststalen schroef in voorgeboorde gaten in het beton, zonder plug. Het kan ook met roestvaststalen nagels op prefab beton worden bevestigd. De ankers worden tegelijk met de isolatieplaten aangebracht. Het risico op letsel door uit het beton stekende ankers is daardoor minimaal. Volgens Rockwool zorgt het spouwisolatiesysteem 433MAXX voor een naadloze aansluiting van de isolatieplaten. Daardoor worden valse luchtstromen voorkomen en is de isolatiewaarde gelijk aan de berekende waarde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels