nieuws

Servatius niet meer onder curatele

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Servatius uit Maastricht staat sinds gisteren niet langer onder toezicht van het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie

Toezichthouder Duco Stadig heeft zijn taak erop zitten nu Servatius woensdag een nieuwe raad van toezicht heeft geïnstalleerd. Toenmalig minister Eberhard van der Laan plaatste Servatius in september vorig jaar onder toezicht nadat een grootschalig campusproject met geraamde kosten van 165 miljoen euro moest worden stopgezet. Daardoor zit Servatius volgens Van der Laan met een schadepost van 50 tot 60 miljoen euro aan vergeefs gemaakte kosten en te verwachten claims. Het exacte schadebedrag wordt nog onderzocht.
De nieuwe raad van toezicht telt vijf leden. Nog komend weekeinde begint de werving voor een nieuwe directeur.

Reageer op dit artikel