nieuws

Scanner legt objecten in 3D en in kleur vast

bouwbreed Premium

Artec Group, gevestigd in Moskou en San Diego, heeft een scanner ontwikkeld waarmee objecten in drie dimensies en in kleur kunnen worden vastgelegd

4C Creative Cadcam Consultants uit Emmen verkoopt de scanner in Nederland en België. Het apparaat belicht het object met speciaal gestructureerd licht, gaat na hoe dat licht zich verspreidt en vormt aan de hand daarvan een digitaal 3D-model met een oppervlak van minimale driehoekjes. Dat model kan worden verkregen in vier gangbare formats voor 3D-modellen. De scanner kan maximaal 1,5 miljoen punten per seconde vastleggen. Hij is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, voor afstanden van 0,8 tot 1,6 meter, van 0,4 tot 1,0 meter of van 15 tot 25 centimeter. Artec Group denkt aan toepassingen in de medische wereld en de beveiligingstechniek, maar de scanner kan mogelijk ook toegepast worden in de bouw.

Reageer op dit artikel