nieuws

Samenwerking Bergse Haven loopt spaak

bouwbreed

De samenwerking binnen het project Bergse Haven tussen de gemeente Bergen op Zoom, AM en Amvest is ten einde

Dat meldt het gemeentebestuur van Bergen op Zoom in een brief aan de gemeenteraadsleden. Eerder ontbond de gemeente de grondexploitatie en realisatieovereenkomst al. Ook AM en Amvest hebben het contract nu ontbonden en stelt de gemeente aansprakelijk voor de schade, zo heeft het college van de advocaat van de marktpartijen vernomen. Amvest en AM willen in dit stadium niet reageren. De gemeente wenst de samenwerking in onderling overleg officieel beëindigen. Als het niet lukt om tot overeenstemming te komen, stapt de gemeente naar de rechter. Ook studeert de gemeente op een doorstart van het project.
Bergse Haven is een nieuw woon- en recreatiegebied, waar volgens de opzet zo’n 2700 woningen gebouwd moeten worden.

Reageer op dit artikel