nieuws

Rijstvliezen worden bestanddeel van cement

bouwbreed Premium

Rijstvliezen als alternatief voor Portlandcement

Onderzoekers uit Groot-Brittannië en India proberen op die manier de CO2-uitstoot van cement te verminderen. De vliezen worden verbrand tot silica. Penvoerder is de universiteit van Dundee. De productie van cement draagt jaarlijks ruim 5 procent bij aan de wereldwijde uitstoot van CO2. Elke ton cement is goed voor een ton CO2.
Rijstvliezen zijn in dit onderzoek niet het enige alternatief voor Portlandcement. Andere materialen zijn onder meer vliegas en hoogovenslakken. De onderzoekers willen vooral alternatieven gebruiken die plaatselijk ruim te vinden zijn. In India zijn dat vooral rijstvliezen.
India is na China ’s werelds grootste producent van cement.

Reageer op dit artikel