nieuws

Omzet Oranjewoud passeert grens 400 miljoen

bouwbreed Premium

Oranjewoud is vorig jaar de grens van 400 miljoen euro omzet gepasseerd. De opbrengsten van het advies- en ingenieursbureau klommen met ruim 10 procent tot ruim 401 miljoen.

Het concern wist zowel op eigen kracht als door acquisities te groeien. Oranjewoud nam in 2009 een meerderheidsbelang in het Noorse PST Sport en verwierf alle aandelen van de Franse branchegenoot Antéa. Het laatste bedrijf, dat in oktober werd ingelijfd, heeft een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen.
Oranjewoud zag het bedrijfsresultaat met 14,5 procent teruglopen tot 13 miljoen. Onder aan de streep hield de onderneming eveneens 13 miljoen over.
Het lagere resultaat houdt volgens Oranjewoud-directeur Gerard Sanderink verband met een minder vierde kwartaal. Daarin werd het bedrijf geconfronteerd “met enkele incidentele afboekingen op projecten” in het kernsegment realisatie.
Daarnaast vielen de resultaten van de Amerikaanse dochter Delta Consultants tegen en hadden de detacheringsactiviteiten last van de economische tegenwind. “Dit leidde tot een lager resultaat in vergelijking tot 2008”, aldus Sanderink in een toelichting op de jaarcijfers. Gezien de economische omstandigheden in de diverse landen en markten waarin de groep actief is, noemt de topman het resultaat niettemin “bevredigend”.
Oranjewoud gaf geen concrete verwachting voor de omzet- en resultaatontwikkeling voor dit jaar. Het bedrijf is voornemens om de aandeelhouders een dividend uit te keren van 10 eurocent per aandeel.
Over de balans heeft het ingenieursbureau geen klagen. De solvabiliteit daalde weliswaar van 49,6 maar 46,4 procent, maar die daling is volledig toe te schrijven aan de consolidatie van Antéa in de cijfers van de groep.

Reageer op dit artikel