nieuws

Nieuw lab bodemsaneerder HMVT

bouwbreed

Ook derden kunnen gebruikmaken van de nieuwe testruimte van bodemsaneerder HMVT. De Oranjewoud-dochter gaat er voor zichzelf en voor anderen in-situ-saneringstechnieken beproeven.

Marco van den Brand van HMVT zegt in het laboratorium ook technieken te kunnen testen om water en lucht te zuiveren. Ruim 75 procent van het saneringswerk valt onder de noemer ‘industrie’. Vervuilingen bestaan voor een groot deel uit olierestanten en gechloreerde koolwaterstoffen. “Soms zullen de proeven uitwijzen dat in-situ-saneren geen optie is en dat een vervuilde locatie beter kan worden afgegraven”, vertelt Van den Brand. Als in-situ-reinigen wel lukt worden de uitkomsten verder getest in een proefproject of meteen in praktijk gebracht. “De markt voor in-situ-saneringen is nog steeds goed”, vindt Van den Brand.
Niet alleen in Nederland maar ook in onder meer Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. HMVT draaide mede daardoor vorig jaar boven begroting. “Ook dit jaar verloopt volgens prognose”, verwacht Van den Brand.
De buitenlandse interesse in het saneringswerk van HMVT hangt volgens hem mede samen met de technische en innovatieve voorsprong die Nederland met in-situ-saneren heeft. “Het buitenland loopt in dat opzicht vaak wat achter.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels