nieuws

Negen viaducten

bouwbreed Premium

UtrechtDe verlegging en verbreding van de A2 bij Utrecht begint steeds meer vorm te krijgen

Goed zichtbaar in dit beeld in zuidelijke richting zijn de twee hoofdrijbanen en twee parallelbanen met in totaal tien rijstroken richting de landtunnel Leidsche Rijn, die eind dit jaar in gebruik wordt genomen. In het midden van de foto de nieuwe aansluiting Hooggelegen voor het verkeer naar de stad. Even naar het zuiden is het Marinus van Tyrusviaduct nog in aanbouw. Dit ‘gespleten’ viaduct scheidt het autoverkeer van het openbaar vervoer. Boven in de foto ligt knooppunt Oudenrijn. Het project A2 Hooggelegen, het traject tussen de tunnel en Oudenrijn, wordt uitgevoerd door een alliantie van Rijkswaterstaat en Trajectum Novum (Van Hattum en Blankevoort, Mourik Groot Ammers, Boskalis, KWS Infra en Vialis). Ze zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het project. Het is een logistiek ingewikkelde klus: op slechts 1,7 kilometer weg worden maar liefst negen viaducten gerealiseerd.
Foto: YourCaptain, tekst: Michiel Maas

Reageer op dit artikel