nieuws

Laser houdt nieuwe boor van Vermeer recht

bouwbreed

Riool- en waterleidingen komen recht en exact op hoogte te liggen met de Axis GB812, belooft Vermeer

De fabrikant brengt met deze aanbeveling zijn nieuwe lasergestuurde installatie voor horizontaal boren onder de aandacht. De GB812 verwerkt buizen van 254 tot 356 millimeter met lengtes tot 106,7 meter. De fabrikant adviseert de machine voor boringen tussen putten. Vermeer noemt het systeem geschikt om buizen uit onder meer pvc, gietijzer of hdpe op hun plek te brengen. Een laser geleidt de boor. Een camera in de boorkop toont de machinist de toestand ter plaatse. Als het boren letterlijk scheefloopt kan de machinist de richting corrigeren. Een vacuümzuiger voert het uitgeboorde materiaal af zodra het uit de installatie komt.

Reageer op dit artikel