nieuws

Hubbel biedt vergunningvrij onderdak

bouwbreed Premium

Met een oppervlak van net geen tien vierkante meter en een hoogte van net geen drie meter kan de semipermanente Hubbel van BUKO Bouwsystemen zonder bouwvergunning worden geplaatst. Het bedrijf uit Zaltbommel ontving voor deze mobiele ruimte de Building Holland Award voor de categorie BouwRAI.

BUKO adviseert de Hubbel om onder meer een extra kamer te maken of een werkplek aan huis in onder te brengen. “Het is geen luxe-variant van de blokhut om fietsen en tuingereedschap in op te bergen”, zegt Reggie Villanueva van BUKO met nadruk.
De fabrikant verwacht er vooral klanten uit de steden voor omdat bouwruimte daar nu eenmaal schaars is. BUKO levert de Hubbel kant en klaar gemonteerd aan met het eigen transportbedrijf. Een mobiele kraan tilt de mobiele ruimte op z’n plek.
Het ontwerp, van de Amsterdamse architecten Floris van der Kleij en Piet van der Werf, meet 3,20 meter in het vierkant. “Het gewicht is minimaal drie ton”, rekent Villanueva voor.
Als fundering raadt BUKO kunststof tegels of Stelcon-platen aan. De Hubbel bestaat uit een stalen kooi met een raamwerk dat wordt opgevuld met dichte panelen. BUKO levert ook panelen met een raam of een deur erin. De panelen bestaan uit twee platen populierenmultiplex met ertussen vier centimeter van het isolatiemateriaal Isobooster. Dat is een samengestelde isolatie die is opgebouwd uit uit verschillende soorten folie.

Meubilair

In de wandpanelen is ook opklapbaar meubilair opgenomen. Voor de ramen gebruikt BUKO driedubbel glas. De Rc-waarde van de Hubbel bedraagt volgens Villanueva 6.
Gegadigden kunnen binnenkort via een aparte internetpagina zelf de uitvoering van de binnen- en buitenkant en het dak bepalen. BUKO’s computer rekent vervolgens uit hoeveel de gekozen samenstelling gaat kosten.
“Alle onderdelen zijn onderling uitwisselbaar”, zegt Villanueva. “De koper is daardoor niet gebonden aan de geleverde uitvoering.” Dit betekent bijvoorbeeld dat in de loop van de tijd er bijvoorbeeld een raam of een deur bij kan komen.
Aan het dak valt na de assemblage niets meer te wijzigen. De kubus wekt als optie met behulp van een zonnepaneel zelf elektriciteit op. Waterleiding en binnenriolering kunnen eveneens worden geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel