nieuws

Hardenberg dreigt Overijssel

bouwbreed

De gemeente Hardenberg dreigt de provincie Overijssel voor de rechter te slepen als die geen geld beschikbaar stelt voor de ontwikkeling van een natuurzone bij Hardenberg

Vanwege financiële onzekerheid bij het Rijk stellen Gedeputeerde Staten de investering uit. Volgens de gemeente druist dit tegen alle afspraken in. Een van de risico’s is dat de natuurzone niet goed kan worden afgestemd met de uitbreiding van het aangrenzende bedrijventerrein Broeklanden-Zuid en de geplande waterberging in het gebied. De gemeente en het waterschap Velt en Vecht zijn onaangenaam verrast door het voorstel van GS.
Eensgezind waren de gemeente en provincie bezig om de natuurzone die 500 hectare bedraagt vorm te geven. De begrenzing daarvan heeft gevolgen voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Broeklanden waarin Hardenberg tot 2020 circa 50 hectare bruto wil uitgeven. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft mogelijke vertraging geen ingrijpende gevolgen voor de uitbreiding van het bedrijventerrein.

Reageer op dit artikel