nieuws

Cao-overleg dakdekkers vastgelopen

bouwbreed Premium

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven zijn voorlopig gestaakt


FNV Bouw kan zich niet vinden in het loonbod dat werkgevers hebben neergelegd. “Zij bieden 1 procent, wij vragen 1 procent. De vraag is alleen: wie gaat deze loonsverhoging betalen?”, zegt cao-onderhandelaar Hans Crombeen van de vakbond.
Volgens hem willen werkgevers dat werknemers een atv-dag inleveren. Ook willen ze een structurele verlaging van de premie aan het Sociaal Fonds Bitumineuze. Daardoor komt het feitelijke loonbod van werkgevers op 0,1 procent.
“Wij hebben een crisis-cao voor tien maanden voorgesteld, waardoor we met allerhande maatregelen en kortingen op een structurele loonsverhoging van 1 procent uit zouden komen. Werkgevers willen dat niet”, aldus Crombeen. Maandag raadpleegt de bond zijn achterbank.

Reageer op dit artikel