nieuws

Bouwplast-paneel gedijt in wasstraat

bouwbreed

De gladde kunststof Bouwplast-panelen vinden ook buiten de varkensstallen hun weg. Dankzij een slimme, waterdichte rubberen klikverbinding fungeren ze steeds vaker als strakke scheidingswand in autowasstraten.

Het gaat om een uitbreiding van het Bouwplast-systeem, een compleet programma panelen en profielen. Met het nieuwe type paneel, Bouwplast-plus genaamd, boort de importeur een nieuwe markt aan. “De kunststof-panelen vinden doorgaans hun toepassing in de agrarische bouw. Door het pvc-paneel op een slimme manier waterdicht te maken, vindt het zijn weg als afscheidingswand in autowasstraten.
Het paneel heeft daarnaast meer smoel gekregen en wordt voor deze specifieke toepassing geproduceerd in een frisse witte kleur” aldus Werner Hendriks van leverancier Bouw­impex in Barneveld.

Waterdicht

De autowasstraatpanelen zijn 400 millimeter breed, 35 millimeter dik en in elke lengte leverbaar. Het nieuwe type paneel is volledig waterdicht en bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën en schoonmaakmiddelen. De pvc-panelen worden gekoppeld met een klikverbinding met rubberen afdichting. Hendriks: “Aan de bovenkant van elk paneel is een rubberen strip aangebracht die over de hele lengte is meegeëxtrudeerd op het paneel. Dit garandeert een waterdichte aansluiting en zorgt voor een naadloze wand.” Volgens Hendriks gaat het ook om een snelle oplossing. De montage – met een rubberen hamer – is aanzienlijk sneller en gemakkelijker. De panelen hebben het voordeel boven een traditionele tegelwand dat het lijmen, voegen en afkitten achterwege kan blijven. Net lego. Daarbij zijn ze onderhoudsvrij.” De Bouwplast-plus panelen zijn naast autowasstraten ook op reclamezuilen of als demontabele wand toe te passen. De prijs van de panelen bedraagt circa 20 euro per vierkante meter.
De strakke, gladde wanden werden twee jaar geleden voor het eerst toegepast in autowasstraten in Duitsland. Na Oostenrijk hebben ze inmiddels ook in Nederland hun weg gevonden. “Gezien de vele aanvragen die we binnen krijgen, voorzien we met dit product duidelijk in een behoefte.”

Reageer op dit artikel