nieuws

Aanbesteding zorgplein Brunssum gestart

bouwbreed

De gemeente Brunssum begint met de aanbestedingsprocedure voor een 1,6 hectare groot zorgplein, dat in aan de Prins Hendriklaan in Brunssum gebouwd moet worden.

Het gaat om een Europese niet openbare aanbesteding in twee fases. In de eerste – nu gestarte – fase kunnen ontwikkelaars/beleggers zich aanmelden. De gemeente maakt uit al die reacties een voorselectie van drie gegadigden voor de tweede fase. Dan wordt ook het prijskaartje duidelijk.
De gemeente Brunssum maakte dit bekend bij de ondertekening van de eerste contracten met onder meer Atrium Medisch Centrum. Dat vestigt een polikliniek in de nieuwbouw. Ook een tandheelkundig centrum zal zich er vestigen. De gemeente verwacht spoedig meer gegadigden.
De ontwikkeling van een Zorgplein is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en Atrium MC in Heerlen. De ontwikkelaar aan wie het project wordt gegund, gaat het Zorgplein verder verhuren.
Het complex moet een grote variatie bieden aan zorg- en wellnessfuncties. Daarnaast komen er 24 woningen bij voor jonge somatische patiënten. Met de bouw wordt nog dit jaar begonnen. De oplevering is volgens de planning over twee jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels