nieuws

Vebo’s vernieuwde draagconsole 20 procent lichter

bouwbreed

Vebo Beton en Staal biedt een verbeterde variant van zijn Eco-geveldrager.

In de berekening van het bedrijf uit Bunschoten weegt het vernieuwde anker ruim 20 procent minder dan vergelijkbare stalen draagconsoles voor gevels.
Het anker is op drie manieren verstelbaar; verticaal, horizontaal en in de diepte. De verstelmogelijkheden sparen volgens de leverancier op het gebruik van vulplaatjes.
Bij het anker hoort een ankerrail. Deze wordt in de vloer meegestort. Daarna kunnen de dragers op elke afstand worden gemonteerd. Verticaal kan de console tot 20 millimeter naar boven en naar beneden worden versteld. Met een speciale stelbout wordt de drager tot 15 millimeter in de diepte versteld.
Voor het verankeren aan kanaalplaatvloeren levert Vebo een bijpassende beugelconstructie. Deze wordt aan de vloer opgehangen. Sparingen in het binnenspouwblad zijn niet meer nodig. De leverancier adviseert zijn Eco-geveldragers voor alle gebruikelijke gevelbelastingen; in combinatie met de U-consoles kunnen ze ook worden toegepast bij zwaardere belastingen en complexe detailleringen.

Reageer op dit artikel