nieuws

Uitbreiding voormalig kamp Westerbork

bouwbreed

Het terrein van voormalig Kamp Westerbork wordt voor tussen 10 en 20 miljoen euro aangepast

Het huidige Herinneringscentrum krijgt een uitbreiding. Verder worden vier à vijf (delen van) authentieke barakken op het kampterrein op hun oorspronkelijke plaats gezet. De doorgaande asfaltweg die nu dwars over het terrein loopt, verdwijnt en wordt vervangen door een pad met puin, zoals dat in de oorlog ook was. Rondom het gebied wordt een fietspad aangelegd. Directeur Dirk Mulder van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wil de sporen van het vroegere kampterrein zo beter verbeelden. Van de meeste barakken ontbreken delen. Die worden aangevuld met ander materiaal zoals glas, aluminium of cortenstaal.
De houten woning van de kampcommandant uit 1939 wordt voor 2 ton opgeknapt.

Reageer op dit artikel