nieuws

Twee opdrachten voor Friso Sneek

bouwbreed

Friso Bouwgroep uit Sneek mag zowel een nieuw medisch onderzoeksgebouw in Groningen als het nieuwe theater in Sneek bouwen


Vandaag tekent de aannemer het contract voor de bouw van de eerste fase van het Eriba-onderzoeksgebouw op het complex van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Het totale project kent vier bouwfasen en vergt een investering van 140 miljoen. De bouw begint in de tweede helft van dit jaar. In het gebouw komen een laboratoria, onderzoeksfaciliteiten en kantoren. Het Amsterdamse architectenbureau Uytenhaak ontwierp het gebouw. Er komen 140 wetenschappers te werken. Eind 2011 wordt het complex opgeleverd.
De bouw van het Centrum voor de Kunsten begint volgend jaar. Het nieuwe theater, ontworpen door Alberts & Van Huut, is onderdeel van het Cultureel Kwartier Sneek, waar ook een poppodium deel van uit maakt. Er is een investering mee gemoeid van circa 13 miljoen euro. Pranger Rosier uit Dokkum verzorgt de elektrotechniek.
Voorafgaand aan de bouw moeten diverse panden, waaronder het oude postkantoor, worden gesloopt. Dit gebeurt door de firma BZT uit Almere.

Reageer op dit artikel