nieuws

‘Toename van aantal opdrachten uit hotelsector’

bouwbreed

Bouwbedrijven kunnen rekenen op een toename van het aantal opdrachten uit de hotelsector. Dat blijkt uit cijfers van PS, uitgever van onder meer Hotelbouwplannen en Hospitality Management.

In de eerste twee maanden van dit jaar telde PS 46 (ver)bouwplannen in de hotelsector. Daarmee kent 2010 de op twee na beste start van een jaar ooit. Ook het aantal hotelkamers dat betrokken is bij de nieuwbouw- en renovatieplannen ligt op een hoog niveau: 2624. Alleen in de eerste maanden van recordjaar 2009 werden meer kamers genoteerd.
Veel hotels zijn druk met uitbreiding en vernieuwing van hun vergaderruimtes en wellness-activiteiten. Van de 46 verbouwplannen hebben 21 daarop betrekking. In de laatste maanden van het afgelopen jaar kende de sector nog veel minder bouwplannen op dat vlak. “Economische malaise? Uit de cijfers blijkt dat de bouwactiviteiten in de hotellerie voorlopig nog volop in beweging zijn”, concludeert de uitgever. “Door de wellness- en fitnessfaciliteiten en vergader- en congresruimtes aan te pakken, wil de hotelsector in Nederland klaarstaan voor wanneer de markt weer aantrekt.”

Regio West

In de regio West (Noord-Holland en Zuid-Holland) liggen de meeste bouwopdrachten voor de aannemerij te wachten. Het aantal hotelbouwplannen bedraagt daar 13. De regio Zuid volgt met 12 plannen, Noord met 9, Oost met 8 en Midden met 4.

Reageer op dit artikel