nieuws

Steun FC Oss kan overeenkomst Talentencampus dwarsbomen

bouwbreed Premium

De gemeente Oss sluit vandaag een samenwerkingsovereenkomst met het consortium Park & People voor de ontwikkeling van het gecombineerde project Sibeliuspark en Talentencampus Oss.

In de aanbesteding is Park & People als beste uit de bus gekomen. Het consortium bestaat uit Heijmans Vastgoed, Hendriks Projectontwikkeling en woningcorporatie Brabant Wonen. Met het project is een investering gemoeid van zo’n 100 miljoen euro.
Tien partijen hadden zich aanvankelijk aangemeld, waarvan de gemeente er vier selecteerde. Volgens Oss biedt het plan van Park & People de beste kansen voor een stadscampus met park, onderwijsgebouwen, sportfaciliteiten, huisvesting voor aan het onderwijs gelieerde bedrijven en woningen.
Op het moment dat deze krant werd gedrukt moest de gemeenteraad nog akkoord gaan met de plannen. Hoewel de raad aanvankelijk positief was, ontstond er op het laatste moment nog politieke onrust over een bedrag van 1,2 miljoen euro dat voetbalclub FC Oss nodig heeft om uit de schulden te komen. Het gemeentebestuur heeft beloofd op zoek naar alternatieven om FC Oss te helpen.

Reageer op dit artikel