nieuws

Scherpte bij aankoopdatum

bouwbreed

Dehoogovens voeren de staalproductie weer op

De industrie speelt in op de stijgende vraag. Nog zijn de prijzen van beton- en balkstaal niet gestegen.
Wie staal koopt, kan maar beter oppassen. Welke datum geldt als tijdstip van de aankoop? De prijzen kunnen op het moment van aankoop wel eens een stuk lager liggen dan bij de afname. Heldere afspraken voorkomen pijnlijke misverstanden.
De prijsstijgingen bij koper, zink, lood en aluminium zijn afgelopen week weer teniet gedaan. Koper en aluminium leverden een procent in. De prijzen van zink en lood daalden respectievelijk 4 en 5 procent.
De leveranciers houden de wereldmarkt nauw in de gaten. Vermindert de stemming waar ook ter wereld dan is dat merkbaar tot op de bouwplaats.
De prijzen van de kunststoffen kennen slechts kleine rimpelingen. HDPE en PVC kenden afgelopen week een daling van 1 procent. PP zat daarentegen een procent in de plus.
De basisprijzen van zand en grind zijn nog steeds stabiel. Dikwijls staan, wel zo zuiver, de brandstofprijzen apart vermeld. Alles wat naar energie ruikt, wordt voorlopig duurder.
In de houthandel zijn leveranciers soms onrustig vanwege hun grote voorraden. Niet iedereen staat met het voorjaar op komst te springen om de prijzen te verhogen. Gemiddeld laten vuren enhardhout nog geen wijzigingen zien.
(NBI)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels