nieuws

Reco demonstreert nieuwe bouwliften

bouwbreed

Reco demonstreert vandaag en morgen in Koudekerk aan de Rijn de nieuwe goederen- en personenliften van Maber

Dit materieel voldoet aan de nieuwe machinerichtlijn en de norm NEN-EN 12159+A1. Beide bepalingen gelden sinds 1 januari van dit jaar.
De nieuwe machinerichtlijn schrijft onder meer voor dat etageschuifhekken niet meer te openen zijn wanneer de lift niet op de etage hangt. De bepalingen gelden overigens alleen voor materieel dat na 31 december van het vorige jaar is gebouwd. Ouder materieel hoeft niet te worden aangepast.
Reco zegt de inhoud van de nieuwe regels aanschouwelijk te willen maken aan de hand van vier verschillende liften.
Dat zijn een goederenlift van 500 kilo, twee personenliften van respectievelijk 800 en 1400 kilo en een transportsteiger van 3500 kilo. De laatste heeft een platform van 5 bij 3,30 meter. Reco biedt onder meer deze liften aan als huur- en als koopmaterieel. De demonstratie vindt plaats tussen 14.00 en 18.00 uur.

Reageer op dit artikel