nieuws

Raad tegen recreatiepark Scheerwolde

bouwbreed

De Raad van State heeft de goedkeuring van de provincie Overijssel en gemeente Steenwijk aan de bouw van 260 recreatiebungalows en een 50 hectare grote waterplas met passantenhaven bij Scheerwolde vernietigd

Dat is een streep door de rekening van projectontwikkelaar Herikerberg Vastgoed die de laatste tijd in de hoek zit waar de klappen vallen. Immers: de FIOD viel deze week het hoofdkantoor binnen vanwege een omstreden grondtransactie. Bovendien vaagde de gemeenteraad het plan voor de bouw van 350 recreatiewoningen in de Hof van Twente van tafel. De projectontwikkelaar stelt de gemeente aansprakelijk voor naar verluid 12 miljoen euro. Omwonenden en natuur- en milieuorganisaties vrezen veel druk van een recreatiepark in Scheerwolde op de nabijgelegen natuur in de natuurbeschermingsgebieden Weerribben en De Wieden. De Raad oordeelde dat de provincie de Habitat-richtlijn voor beschermde flora en fauna in deze gebieden niet goed heeft getoetst.

Reageer op dit artikel