nieuws

Ontwerpwedstrijd voor studenten van TU Delft

bouwbreed

Studenten van de TU Delft kunnen deelnemen aan een ontwerpwedstrijd voor een waterwoning. Het winnende ontwerp wordt gerealiseerd in de Harnaschpolder.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van ontwerp- en adviesbureau Deltasync. In de Harnaschpolder verrijzen zes waterwoningen op evenzoveel kavels. Voor een van die kavels mag de winnaar van de ontwerpwedstrijd een woning ontwerpen. “Er is doelbewust gekozen voor studenten uit Delft en niet van andere technische universiteiten”, zegt Rutger de Graaf van Deltasync. ”De bedoeling is de studenten meer te betrekken bij wat er in de gemeente speelt.”
De plannen voor de Harnaschpolder zijn ambitieus. De panden die er verrijzen moeten de meest duurzame waterwoningen van Nederland worden. “Innovatieve technieken zullen zorgen voor energie- en waterbesparing”, zo stelt de gemeente Delft in een toelichting. “De woning zal een epc-norm van 0,6 halen.”
Daarom wordt bij de jurering van de inzendingen niet alleen gekeken naar het ontwerp, maar ook naar inventiviteit op het gebied van duurzaamheid. Ook moeten alle woningen een hightech- en duurzame uitstraling krijgen om het bijzondere van het project nog eens extra te tonen.
Studenten die mee willen doen kunnen zich inschrijven tot 15 april. Daarna hebben de deelnemers tot 15 juni de tijd om hun ontwerp in te dienen. De jury die de inzendingen beoordeelt wordt voorgezeten door Sander Berkhout, projectleider Harnaschpolder Delft.

Reageer op dit artikel