nieuws

Imtech haalt voor 50 miljoen aan opdrachten binnen

bouwbreed Premium

Imtech heeft in Nederland en Engeland voor 50 miljoen euro aan opdrachten binnengehaald. Het gaat om klussen ter verbetering van de mobiliteit, zo maakte de technisch dienstverlener gisteren bekend.

Het bedrijf zal de bovengrondse technische infrastructuur van ‘de ruit van Rotterdam’ (A13, A16, en A20) vervangen. Dat gebeurt nog voor het einde van dit jaar. De snelwegen rond de Maasstad worden onder meer voorzien van dynamische verkeerssignalering- en handhaving.
Imtech neemt verder de renovatie van de verkeerscentrale van Noord-West Nederland voor zijn rekening. Dit moet gebeuren zonder dat het verkeer en het personeel van de centrale daar last van heeft.
In Engeland zal Imtech een hightech communicatienetwerk langs de 64 kilometer lange snelweg M6 aanleggen. De klus behelst ook de realisatie van de behuizing van de technologie en de coördinatie en communicatie met betrokken autoriteiten en omwonenden.
Imtech ziet het aantal infragerelateerde opdrachten sterk toenemen. “Verkeersmobiliteit is een hot issue in Europa”, zegt topman René van der Bruggen. “Technologie is een belangrijke driver voor verdere verbetering van de mobiliteit en het terugdringen van schadelijke emissies.”
Onlangs ontving Imtech nog de opdracht van Rijkswaterstaat voor het technologische onderhoud in Zuid-Holland van acht verkeerstunnels. Ook werkt het concern aan een gecombineerde camera-, marifoon- en radarsysteem, die een betrouwbare scheepvaartbegeleiding in Nederlandse havens en rivieren mogelijk moet maken.

Reageer op dit artikel