nieuws

Evoluon wordt weer techniekicoon

bouwbreed

De gemeente Eindhoven heeft, met instemming van eigenaar Philips, opdracht gegeven om de toekomst van het Evoluon te onderzoeken

Een expertgroep, bestaande uit Philips, De Bever architecten, Stichting Brainport en de Vrienden van het Evoluon, gaat de komende maanden concepten uitwerken voor een vernieuwd multifunctioneel complex. Het Evoluon, dat in 1966 werd geopend en in 1989 haar deuren sloot voor het publiek, moet weer een internationaal icoon van de techniekstad Eindhoven worden. Uitgangspunt voor de gemeente is dat de omgeving weer publiek toegankelijk wordt. Adviesbureau BRO heeft de opdracht gekregen voor een haalbaarheidsstudie daarvoor. De plannen voor de vernieuwing van de ‘ufo’ worden eind april voorgelegd aan het nieuwe college van B en W en de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel