nieuws

EDF en Total bouwen terminal in Duinkerken

bouwbreed

De Franse energiegigant EDF gaat samen met oliebedrijf Total een LPG-terminal bouwen in het havengebied van Duinkerken

De terminal krijgt een capaciteit van 10 tot 13 miljard kubieke meter per jaar, 20 procent van de totale gasvraag in Frankrijk. De bouw, waarbij zo’n 1200 bouwvakkers aan de slag zullen zijn, moet nog voor de zomer beginnen zodat het project in 2014 in bedrijf kan komen.
Volgens de dit weekend afgesloten overeenkomst gaat Total een deel van de capaciteit voor het her-vergassen in de door EDF ontwikkelde terminal reserveren. Tegelijk neemt Total een financieel belang in het project. EDF zoekt wereldwijd naar nog een aantal partners voor de terminal in Duinkerken. Met het project probeert Total ook wat wind uit de zeilen te nemen van de bonden die juist deze week met de directie overleggen over de sluiting van een olieraffinaderij in Duinkerken.

Reageer op dit artikel