nieuws

Economie spint garen bij trend schone energie

bouwbreed Premium

Het bedrijfsleven in Overijssel spint garen bij de bevordering van de opwekking van schone energie

Dat signaleert het Trendbureau Overijssel. De regio zou het op dit gebied in verhouding tot andere gebieden uitstekend doen. “Het bruist van de initiatieven.” Overijssel kan, zo constateert het provinciale instituut, verdienen aan de schone technologie. Er zijn”, zo somt het op, “veel bedrijven in de nieuwe energie. Er is een biomassanetwerk. De installatiebranche is sterk vertegenwoordigd.” Nieuwe technieken voor warmtewisseling blijken er “nog geïnspireerd op de oude textielindustrie”. Bureaudirecteur Hans Benschop ziet bovendien bij de energieopwekking “een duidelijke verandering van schaalvergroting naar schaalverkleining”. De transitie naar duurzame energie zal volgens hem voor een deel van onderop komen: “Groepen boeren, huurders of bedrijven verenigen zich om hun energievoorziening te regelen.”
Wat hierbij in Overijssel zou helpen is dat lokale en regionale overheden “zeer actief” zijn op het gebied van lokale energiewinning.

Reageer op dit artikel