nieuws

Deens ontwerp voor Strafhof

bouwbreed

Het ontwerp van het Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen is uitgekozen voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van het Internationaal Strafhof (International Crime Court ofwel ICC) in Den Haag

De bouw begint naar verwachting in 2012 en moet in 2015 gereed zijn.
Een internationale jury koos vorig jaar uit 171 inzendingen drie winnaars waaruit nu de definitieve keus is gemaakt voor het Deense architectenbureau. Belangrijke criteria waren ontwerp, functionaliteit, prijs en duurzaamheid.
Het gebouw krijgt een rechtszaaltoren en vier kleinere vierkante kantoorgebouwen. Het wordt een transparant gebouw. Veiligheid zou in het ontwerp voor het nieuwe gebouw en zijn omgeving zijn geïntegreerd. Het gebouw komt op de plaats van de huidige Alexanderkazerne aan de rand van de duinen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels