nieuws

Brussel: tweede Ring of tunnel onder stad

bouwbreed Premium

Omdat de Grote Ring rond Brussel dagelijks wordt geplaagd door lange files, onderzoekt het Vlaams Verkeerscentrum of een 15 kilometer lange tunnel onder de stad of een tweede Grote Ring (Leuven-Mechelen-Aalst) de beste oplossing kan zijn voor deze drukke verkeersader.

De tunnel of de tweede Grote Ring zouden in de plaats moeten komen van een verbreding van de huidige Ring aan de noordzijde tot zeventien rijvakken waarvoor tot nu toe werd geopteerd.
De tunnel zou de verbinding vormen tussen de twee trajecten van de snelweg E40 naar en van Brussel-Luik en verder naar Duitsland en Brussel-Oostende (kust). Wanneer wordt gekozen voor een twee Grote Ring Leuven-Mechelen-Aalst.

Gevoelig

De huidige Ring zou dan alleen nog verkeer te verwerken krijgen dat in Brussel moet zijn. Probleem is wel dat een tweede Ring of tunnel politiek (nog) gevoelig liggen en een harde financiële klus beloven te worden.

Reageer op dit artikel