nieuws

Britse ondernemingen acetyleren samen hout

bouwbreed

De Britse bedrijven Accsys Technologies en Coillte Panel Products gaan samen hout verduurzamen

Het gezamenlijke product heet Medite Tricoya. Beide bedrijven verwachten over anderhalf tot twee jaar het eerste handelsproduct op de markt te kunnen brengen. Deze plaat uit ‘industrieel’ hout wordt net zo gemaakt als accoya-hout. Accsys is de eigenaar van het acetylatieproces waarmee nu Accoya en straks Medite Tricoya wordt gemaakt. Coillte is de Britse variant van het Nederlandse Staatsbosbeheer. De Britse bosbeheerder hoopt via de samenwerking zijn hout met een meerwaarde te kunnen verkopen. Met de technologie van Accsys worden ook de spaanders en vezels bewerkt waarmee Medite MDF-panelen worden gemaakt. De nieuwe platen combineren volgens beide bedrijven ‘de verwerkbaarheid en gladheid van Medite MDF met de stabiliteit onder vochtige omstandigheden die uit het Tricoyaproces volgt’. Accsys en Coillte gaan voor hun gezamenlijke product uit van de duurzaamheidsklasse 1. Beide willen het vooral aanbieden voor buitentimmerwerk. De plaat krijgt een houtachtig uiterlijk.

Reageer op dit artikel