nieuws

Britse boete voor latewegwerken fors hoger

bouwbreed

De boete voor vertraagde wegwerkzaamheden in Groot-Brittannië wordt vertienvoudigd naar circa 28

000 euro per dag. Staatssecretaris voor transport Sadiq Khan wil daarmee ‘onverantwoorde bedrijven die wegwerken laten uitlopen’ harder aanpakken. ”Deze nieuwe maatregelen laten zien hoe serieus de regering hierover denkt. Er is geen excuus voor bedrijven die werken langer laten duren dan strikt nodig is.”
Volgens het ministerie van transport in Londen kosten uitlopende wegwerken de economie jaarlijks 2,7 miljard euro. Bovendien veroorzaken ze veel overlast en frustratie voor het reizende publiek. De hogere boetes, die kunnen worden opgelegd door de gemeente, vormen voor utiliteitsbedrijven een sterke stimulans om hun werkzaamheden tijdig af te hebben, denkt Khan. Hij voert verder extra inspecties in voor bedrijven die herhaaldelijk niet op tijd zijn maar ook voor wegenaannemers die het wegdek niet naar behoren herstellen.

Reageer op dit artikel