nieuws

Boskalis stuurt nieuwe aandelen naar de beurs

bouwbreed

Boskalis plaatst dezer dagen ruim 4 miljoen aandelen aan de Amsterdamse beurs Euronext in Amsterdam

Het gaat om een deel van de aandelen die in december via een onderhandse plaatsing werd uitgegeven. In totaal gaat het om ruim 9 miljoen aandelen. Vijf miljoen werden er uitgegeven door middel van een zogenoemde accelerated book build. Die werden op 15 december tot de Euronext toegelaten. De ruim vier miljoen aandelen waarom het nu gaat, werden onderhands geplaatst bij enkele grootaandeelhouders. De prospectus voor deze aandelen kreeg afgelopen week goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De aandelenemissies leveren bij elkaar 230 miljoen euro op. Dat bedrag vormt een bijdrage aan de financiering van de overname van Smit Internationale.

Reageer op dit artikel