nieuws

BIM Caseweek gericht op competitie

bouwbreed Premium

Wie werkt het beste samen? Dat is de inzet van de BIM Caseweek 2010, die wordt gehouden van 15 tot en met 18 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar vindt ook de beurs Bouw & ICT plaats.

In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt de nadruk niet op de samenwerking van alle deelnemers, maar op de concurrentie tussen drie teams van elk twintig deelnemers. ING Vastgoed stelt een definitief ontwerp van het woongebouw De Zeven Provinciën in Amsterdam Noord ter beschikking. Samen met een definitief ontwerp van een viaduct elders in Nederland vormt dit het uitgangspunt van de competitie. De drie teams moeten zoveel mogelijk toevoegen: laatste ontwerpkeuzes, werkvoorbereiding, bouwtekeningen, planning en logistiek. Ten slotte worden de prestaties van de drie teams langs de BIM-meetlat gelegd.
Aan de BIM Caseweek 2010 nemen onder meer medewerkers deel van grote ingenieursbureaus, zoals Arcadis, DHV en Haskoning. Het geheel wordt ondersteund door Ballast Nedam, Bartels, Vibes, Bris en Syntens. De competitie vindt plaats in de vorm van een workshop, gericht op praktisch samenwerken met een Bouwwerk Informatie Model (BIM). De verwachting is dat ‘bimmen’ (werken met zo’n gezamenlijk digitaal model) leidt tot vermindering van faalkosten en efficiënter samenwerken. De resultaten van de BIM Caseweek 2010 worden openbaar gemaakt en iedereen mag er gebruik van maken.
De BIM Caseweek 2010 is niet alleen een wedstrijd, maar ook een kans om ervaring op te doen. Overigens zijn geen inschrijvingen meer mogelijk.
Ook de rondleidingen tijdens de week zijn volgeboekt, meldt de organisatie. Wel toegankelijk zijn een werksessie op woensdagmiddag in het Julianarestaurant van de Jaarbeurs en de eindpresentatie en prijsuitreiking op donderdagmiddag. Deelnemers aan de BIM Caseweek 2010 zijn medewerkers die de methoden en technieken van het ‘bimmen’ in praktijk brengen, aanleren of propageren en implementeren, zoals leveranciers van software.

Reageer op dit artikel