nieuws

Afstandhouders met Komo-certificaat

bouwbreed Premium

Een Komo-gecertificeerde tegenhanger voor alternatieve afstandhouders onder vloerwapening, noemt Hakron zijn Betonribben Kort


De leverancier uit Nunspeet zegt nogal eens cementgebonden bestratingsmaterialen als ‘waaltjes’ of stukken stoeptegel als afstandhouder onder vloerwapening te zien. Anders dan de Betonribbben Kort zuigen deze materialen zich vol water. “Daardoor kunnen zwakke plekken, scheuren en uiteindelijk betonrot ontstaan”, zegt Gert-Jan Renes van Hakron. De leverancier heeft een proef gedaan met de Betonribben Kort en onder meer een stuk stoeptegel. Water dringt maar enkele millimeters in de Betonribben Kort. De stoeptegel zuigt zich volgens Renes binnen enkele minuten helemaal vol. De Betonribbben Kort meten 180 bij 50 bij 40 millimeter. Hakron adviseert ze voor een dekking van 40 en 50 millimeter. De lengte van 180 millimeter past goed bij wapeningsnetten met een maaswijdte van 150 millimeter in het vierkant.

Reageer op dit artikel