nieuws

Winnaars duurzaam Buiksloterham bekend

bouwbreed

-GTP Vastgoed, Heddes, Vink Bouw en Lemniskade zijn de winnaars geworden van de duurzaamheidstender Buiksloterham

Volgens selectiecommissie-voorzitter Jan Terlouw hebben deze vier bedrijven zich onderscheiden met hun ontwerpen voor de wijk in Amsterdam-Noord door het inzetten van bestaande en innovatieve technieken. “Innovatie gaat altijd veel harder dan je denkt. Vijf jaar geleden waren gebouwen als deze nog toekomstmuziek. Nu worden ze gebouwd”, zei wethouder Maarten van Poelgeest. De gemeente Amsterdam heeft als doel dat in 2015 alle nieuwe projecten klimaatneutraal worden gebouwd. Amsterdam-Noord heeft met Buiksloterham het voortouw genomen. Tot 2015 verrijzen in de wijk nog zo’n 2000 woningen en bijzondere bedrijfspanden. Een derde van het gebied wordt door de gemeente actief door grond uit te geven. In de rest van het gebied liggen volop kansen voor initiatieven van particulieren die daarbij niet zijn gebonden aan een uitgewerkt stedenbouwkundig plan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels