nieuws

Variant failliet maar start door met vijf projecten

bouwbreed Premium

Bouwgroep Variant (57 werknemers) is overgenomen door een grote bouwer. Dat gebeurde nadat woensdag eerst het faillissement werd uitgesproken.

Het bouwbedrijf uit Alphen aan den Rijn kampte volgens curator Gertjan Libosan al een tijdje met financiële problemen. “Wat de oorzaak is? Wat denkt u? Door de kredietcrisis en de teruggevallen vraag schudt de bouw op zijn grondvesten. En dan hebben we daaroverheen ook nog de vorst gehad.” In 2007 behaalde de bouwdivisie van Variant nog een omzet van 35 miljoen euro.
Begin van deze week dreigde al een bankroet en werd surseance van betaling aangevraagd. Gisteren werd mondeling overeenstemming bereikt met een, volgens curator Libosan, “gerenommeerde partij”. Welke wil hij niet zeggen. “Het contract is nog niet getekend.”
Vijf van de zes projecten komen in handen van de overnemende partij, die daarvoor een overnamesom betaalt. Medio volgende week verwacht Libosan de grote bouwer bekend te kunnen maken.
Over het zesde project wordt nog onderhandeld met een ander bedrijf.
Variant had 57 mensen in dienst. Een deel van de werknemers zal waarschijnlijk overgaan naar de doorstartende onderneming. Hoeveel precies, weet de curator niet. Ook de werknemers tasten tot nu toe in het duister, aldus de vakbond CNV Hout en Bouw.
Een van de projecten van Variant die overgaat naar het nieuwe bedrijf is het project Residentie Willem de Zwijger in Bodegraven. Opdrachtgever is AM. Daar bouwt Variant op dit moment 38 appartementen; 25 zijn hiervan verkocht.
In Alphen aan den Rijn staat het project Groen en Gras stil. In de wijk Kerk en Zanen werden negentig eengezinswoningen gebouwd.

Reageer op dit artikel